UCK Veckomail 34

Hej alla !

Hoppas ni alla haft en härlig och skön semester!

Skolstart på G, dom flesta är tillbaka på jobbet och det är dags att komma in i rutiner igen…

Det gäller då även veckobrevet, styrelsearbetet, onsdagsträningar, spårcentralen, ungdomssatsning och snart inomhusaktiviteter igen.

Som vi har längtad eller hur….!? J

Senaste veckobrevet jag skrev till er var precis efter midsommar och det är en hel del som har händ sen dess.

En annorlunda cykel säsong helt enkelt, tyvärr några djupa dalar men samtidigt några otroliga höjdpunkter som tur är.

Uddevalla CK kollektivet har minskad något men individuellt har vi grävt guld och nåt otroliga framgångar nästan överallt.

Jag har sett tendensen hos andra klubbar också och hela cykelsporten hamnade lite upp och ner 2019 verkar det som.

Hoppas ni har överseende om jag glömmer något / någon men jag ska försöka att summera vad som har händ sen sist….

 • Efter midsommar kördes LVG SM i Båstad med fina insatser av våra ungdomar som toppades av Gustav Nystrand med en guldmedalj i P10-12 och Stig fick med sig en bronspeng bland pojkar i H60 klassen…
 • En något minskad trupp fick försvara Uddevalla CK’s ”starka rykte” på 6 dagars i Tidaholm, även här var det ungdomarna igen med Gustav i spetsen som plockade några vinster och han fick till och med slås om den gula ledartröjan.

Den unga ungdomstränaren Sara J plockade också en medalj och körde stabilt in på en 7:de plats totalt i det 60 pers. stora internationella startfältet.

 • Uddevalla MTB den 13:de Juli, nytt rekord och återigen en stor Succé, väldigt svettigt denna gången…såväl innan som på själva tävlingsdagen men tack vara några ”just in time” insatser löste vi det hela galant igen… Stort Tack till alla som hjälpte till och så var det fantastiskt kul att se våra hemmafavoriter slås om första platsen. Tyvärr fick de ge sig sista milen mot en urstark Mikael Olsson som gick solo och tog 1:a platsen.

Oscar Lind spurtade till sig en fantastiskt andra plats och David Kangas rullade in som 4:a.

Att det blev över 100 anmälda till barnloppet gjorde inte saken sämre heller! Riktigt kul!

 • Sen var det SM på MTB som gällde där ungdomarna Amanda och Oscar kunde toppa säsongen med en individuell Silver medalj och såväl David Kangas och Christian Assmus blev 10:de bäst i hela Sverige.
 • Vecka senare avgjordes SM XCM långlopp på MTB där Amanda slog till med en guldmedalj och Christian Assmus hoppade upp ett steg till en 9:de plats i H40
 • Oscar fick återigen försvara Sverige på EM men tyvärr kraschade han bort sig i Tjeckien.
 • Masters NM på Åland, mitt personliga mål i år… aldrig varit i Finland/Åland och det lovades en lagom kuperat bana med mycket motvind.. J

Det lät som bingo i mina öron men som ni vet kraschade jag bort hela säsongen i slutet av April redan så tyvärr…Stig däremot plockade hem ytterliga en bronsmedalj och hade siktet inställd på sitt stora mål vilket var Masters VM i Polen.

Där hade han troligtvis kunnat prestera riktig bra med tanke på fjolårets kval race på samma bana (bästa svensk alla kategorier)….men tyvärr…. även han kraschade och säsongen är tyvärr slut för honom med. Vi önskar honom snabb bättring!

 • Ja jösses vilken lista det blev helt plötsligt….Terpstra, Dumoulin, Froome, Vosselman, van Aert, Plate… även solen har sina fläckar alltså… hahahaJJ
 • Tillbaka till några höjdpunkter igen, kort bana SM där Sara Olsson tog en fin bronsmedalj, Grattis!
 • Vad sägs om våran stjärna Felix Beckeman !? inte många som har 2 VM medaljer där hemma eller hur?…efter 1 Guld lyckades han vinna en bronsmedalj i år, otroligt stort för ”lilla Sverige” och Uddevalla såklart!
 • Nästa stjärna på tur är nog Oscar Lind som med sina 16 år utmanar Sveriges starkaste cyklister, vad sägs om en 4:de plats på Cykelvasan häromdagen?

Helt otroligt och hoppas verkligen han behåller glädjen och kan fortsätta på den otroligt branta utvecklingskurva.

En annan Oskar (Revelj) plockade också en fin 4:de plats på ungdomsvasan så det blev en riktig lyckad helg där många Uddevalla cyklister fick kämpa i grus och leran mellan Sälen och Mora. Bra jobbat allihopa!

 • I skrivande stund pågår Tempo SM i Jönköping där Sara missade pallen igår men att vara 4:de snabbaste tjej i Sverige är inte så pjåkig trots alltJ
 • Lycka till alla som kör Tempo SM den här helgen!
 • För övrigt fortsätter dom olika cuppen några veckor till så säsongen är inte helt slut än som tur är…

Det är alltså inte fel att reflektera och summera ibland, det är då man inser att det inte är så dåligt som man tror … J

Uddevalla CK är alltså fortfarande med i matchen och låt oss avsluta den här säsongen på allra bästa sätt!

Om vi kollar lite framåt så kör vi vidare med vårt samarbete med Uddevalla elitidrottsgymnasiet där idrottare ges en möjlighet att kombinera sina studier med en fördjupad idrottskunskap och träning mot elitnivå.

Utöver Amanda Zachariasson och Linnéa Vosselman välkomnar vi nu också Jesper Ferm som byter Handboll mot Cykel.

Efter en stark säsong på 2 hjul har han bestämt sig för att fortsätta med cykel i stället vilket vi såklart är mycket glada för!

Under den här hösten är det också dags att se över våra avtal för nästa 3 års sponsorperiod för Uddevalla CK.

För att göra övergången så smidigt som möjligt behåller vi nuvarande design så gott det går men det kommer att bli en del namnändringar.

Några företag existerar inte längre, någon har ingen anknytning längre och så finns det alltid någon/några som inte kan eller vill vara med längre.

Som tur har vi redan fått intresse från några nya företag så vi få se vilka som vill vara med och supporta oss dom närmaste 3 år igen framöver.

Vill ni/ert företag vara med på något sätt är det bara att höra av sig till oss under hösten.

I samband med ovan blir det alltså ingen beställning av nya kläder förrän i slutet av året igen.

Dagens ”outfit” är nämligen inte aktuell längre från och med April/Maj 2020, det lilla som finns kvar på lager kommer alltså att Rea’s ut nu.

Jag gör en liten sammanställning på det som finns och lägger ut på Facebook under helgen.

Ta det vackert där ute så hörs och ses vi igen,

/Arjan

Veckans träningar:

Måndag 18:30 Fridhem/MTB

Tisdag 18:00 LVG intervall Torget (15+)

Onsdag 18:00 LVG lagtempo Torget (15+)

18:00 MTB träning Bjursjön

Torsdag 18:00 LVG intervall Torget (15+)

Fredag mys?..

Lördag 09:00 Torget Motionscykling LVG

Söndag 09:00 Torget Distansträning LVG

PS. Vill ni ha denna information löpande till ert eget mailkonto så anmäler ni er till arjan.vosselman

Medlemsavgiften år 2019 är 400 kronor (familj 600 kronor) och kan inbetalas till Bankgiro 5779-7771 eller Swish 123 459 66 49. Glöm ej att ange namn. adress. mailadress och personnummer. Får ni inte plats med all information vid inbetalningen så maila uppgifterna till vår kassör kicki_jacobsson_7300