Träna & Tävla

Foto: Marcus Strinning

Uddevalla CK erbjuder en rad olika träningsmöjligheter inom som väl MTB som LVG.

Våra generella träningstider hittar du i vår aktivitetskalender

Förutom våra fastslagna träningar är inte ovanligt att någon i klubben anordnar spontana träningstillfällen. Dessa brukar ofta publiceras på klubbens Facebooksida.

Är du nybörjare inom landsvägscykling och lite nyfiken på att cykla i grupp är klubbens lördagsträning ett perfekt tillfälle att prova på och bekanta sig med klubbens och dess träningsutbud.

Vill du prova på att cykla MTB tillsammans med andra är våra måndagsträningar en bra start.

Se mer information på vår sida om motionsträning

Är du ute efter att utmana dig lite mer så är våra intervallpass på tisdag-torsdag utmärkta tillfällen att delta på under sommarhalvåret. Läs mer om upplägg och genomförande här. 

Under vinterhalvåret kör vi intervaller dels i vår klubblokal på spinningcyklar och dels inomhus i Rimnershallen. Att cykla i vår klubblokal är gratis så där är det bara att hänga på. Vill du däremot vara med i Rimnershallen kostar det 150 kr/månad. Vi cyklar inomhus nov-mars varje år.

Tävla

Uddevalla CK har ett flertal tävlingsaktiva inom såväl landsväg som MTB. För dig som är intresserad att börja tävla har vi samlat ihop viktig information på vår webbplats.

Det första du måste göra för att kunna börja tävla är att skaffa dig en licens. Mer info om hur det går till hittar du här.

Nästa steg är att börja anmäla sig till tävlingar vilket du kan läsa mer om här. 

Klubben hjälper de tävlingsaktiva på olika sätt, framförallt genom sponsring. Information om hur det fungerar hittar du här.