MTB-Ungdom

Uddevalla CK bedriver en barn- och ungdomsverksamhet där alla kan vara med oavsett ambitionsnivå. För att få bra träningar så delar vi in oss i olika grupper med olika svårighetsgrad och ambitionsnivå. Ledarna ansvarar för gruppindelningen, grupperna baseras dels på ålder, dels på cykelvana.

Under våren kör vi träning på onsdagar kl 18.00. Vi börjar på kasenområdet och flyttar sedan verksamheten till Bjursjön när det blir lite varmare. Håll koll på våra pass via aktivitetskalendern. 

Anmälan till MTB-ungdom 2022

För dig som var med och tränade med oss förra säsongen

När du anmäler ditt barn så anger du vilken grupp hen var med i förra säsongen. Barn- och ungdomarna kommer att börja i samma grupp som de slutade i förra säsongen och efter några träningstillfällen kommer vi att se över gruppindelningen. Träningen börjar den 6:e april kl. 18.00.

För dig som vill prova på att träna MTB med oss är prova-på tillfälle ett krav

För de barn-och ungdomar som INTE var med förra säsongen erbjuds prova-på tillfälle. Du måste deltagit på ett prova-på tillfälle innan du kan börja träna med oss.

Vårens prova-på tillfällen är nu dessvärre förbi men nya kommer att erbjudas under hösten. Vill du veta mer eller har frågor om att börja cykla med klubben kontaktar du oss via e-post, uddevallack@gmail.com

Övrig info för anmälan

Medlemsavgiften ska vara betald innan man börjar träna, det går bra att vara med vid ett prova-på tillfälle innan man bestämmer sig. All information om betalningen finns på Uddevalla CK´s hemsida. Om du väljer familjemedlemsskap är det viktigt att du anger varje individs uppgifter inklusive mailadress, dvs även barnets namn, personuppgifter och mailadress, detta gäller givetvis också om du bara anmäler enstaka personer till medlemskap. Uppgifterna mailas till vår kassör jstigebrandt@hotmail.com

Information om träningen, plats för träningen och eventuella förändringar kommuniceras genom Uddevalla CK´s facebook-grupp samt på hemsidans aktivitetskalender.

Plats för träningen under april är Kasen. Samling på den gamla fotbollsplanen. Föräldrar som vill cykla med sina barn är mycket välkomna. Se karta i anmälningsformuläret för mer information.

Vi är en växande förening och antalet barn- och ungdomar som vill cykla i skogen med oss ökar för varje år. För att kunna erbjuda träning med god säkerhet och god kvalitet behöver vi bli fler ledare. Är du intresserad av att vara med i ett gott gäng som får mängder av energi varje onsdag så kryssa i rutan nedan och ange dina kontaktuppgifter så hör vi av oss.

Denna säsong kommer vi att ha 6 olika grupper varav 5 är barn- och ungdomsgrupper och en för vuxna/tävlande äldre ungdomar. Varje grupp kommer att delas in i mindre grupper med en ansvarig ledare.

  • Grön: Nybörjargrupp
  • Blå: Fortsättningsgrupp
  • Röd: Fortsättningsgrupp med fokus på att utveckla fart och teknik
  • Svart Ungdom: Tränar för att tävla
  • Svart Vuxen: Vuxna samt äldre ungdomar som tränar för att tävla

När du kommer till träningen förutsätter vi att du:

  • är frisk, vid förkylningssymtom stannar vi hemma!
  • har kläder och skor anpassade för cykling och väder,
  • har en godkänd hjälm med telefonnummer tejpat på hjälmen till anhörig* som kan möta upp vid händelse av olycka,
  • har en cykel anpassad för skogen med fungerande växlar, bromsar och pumpade däck samt vattenflaska och en extra slang,
  • är sugen på att ha roligt och utmana dig själv.

*Anhörig är en person som känner barnet väl och är nåbar på telefon och snabbt kan ta sig till platsen för träning under de tider som cykelträningen genomförs, i händelse av olycka.

Vinterträning

Under vinterperioden kör våra ungdomar distansträning på lördagar med start från torget kl 10.00. Se aktivitetskalendern för mer info.